fredag 26 juni 2009

JORDGUBBSPAJ

Okej. Här följer receptet på den godaste pajen, EVER. (Okryddat.)


Ni behöver:
- 2dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 0.75dl + 1 dl socker
- 100g smör
- Jordgubbar



1. Skär upp jordgubbarna i önskad storlek. (Spara några till ev. garnityr)
2. Sen häller ni 1dl socker och ca 2 msk mjöl över dem.


3. Resten av mjölet, havregrynet, och sockret häller ni i en bunke och rör om. Sen finfördelar ni smöret. Jag tröttnade att pilla med sked och tog saken i egna händer. Vart betydligt lättare. Så knåda ihop en smuldeg med fingrarna ni också.


4. Sen häller ni smuldegen över jordgubbarna och sätter in formen i ugnen på 225'C i ca 15-20 minuter.


5. Jag hade även lite vitchoklad över precis när jag tog ut pajen ur ugnen... (ÄH. Ska man synda så ska man göra det helhjärtat!)


6. Sen kan ni toppa pajen med färska jordgubbar, om ni vill. Vi serverade den med extra mycket vaniljsås och lite florsocker för syns skull.






Nu är vi bästisar med poolen och ska bada hela sommaren. Corleone gottade sig i poolen redan igår kväll.

1 kommentar:

hanna sa...

kul med recept, blir att testa det här med