onsdag 5 november 2008


Idag lagade jag Wok till middag. (Vilken hemmafru va!)

Jag börjar med att steka bambuskotten och vattenkastanjerna med Sambal Olec, örtsalt, paprikakrydda och lite chilikrydda.

Samtidigt kokar jag upp nudlar med vanlig grönsaksbuljong. Sen separerar jag på buljongen och nudlarna. (Men jag sparar buljongen till senare.)

När grönsakerna fått sig en härlig, gyllenbrun färg tillsätter jag räkorna, och morötterna. De behöver inte inte stekas lika länge som de andra grönsakerna.

Sen lägger jag i nudlarna och häller lite soja över allting medans jag rör om. När allt har blandats så häller jag på lite buljong bara för att göra det mindre torrt. Det blir lätt så när man lagar Wok hemma för att man inte tillsätter något extra fett (som tex smör) som de gör på de flesta restauranger.

Serverade detta gjorde jag med gurka.


Betyg;
DDDD
(Ger alltid min egen mat sjukt högt betyg! HA HA.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Saknar du "laga wok hos Linnéa" dagarna ? :D