tisdag 31 mars 2009

GODNATT.


Just det. Jag har fin besök.


Mys.




Idag lagade jag broccoli soppa till middag som faktiskt ägde rum för några timmar sen men bilden åkte upp nu.

Även denna är bus enkel att göra. Lägg broccoli i kastrullen, fyll den med vatten så den täcker broccolin. Hacka en halv lök, släng i även den. Krydda med grönsaksbuljong, svartpeppar och salladskrydda.
Taaa-Taaa.


Betyg;
DDD+


Nu ska jag berätta en sak för en som ni inte vet om. Imorn har jag namnsdag i ryska kalendern.

Av mamma fick jag en mixer!






BINGO PÅ KUNGSHOLMEN!

Kan inte tiden gå lite snabbare?

Om exakt en timme får jag ta en till smärtstillande tablett.

Ticktack, ticktack, ticktack.


Dagens lunch innehåller frysta hallon och en yogurt som innehåller en massa bra bakterier. Man behöver alla dessa extra bakterier när man äter stark penicillin för den utplånar bra bakterier man har i kroppen tillsammans med de dåliga.





Mal undrade efter receptet på min tomatsoppa. So here you go love.

Hacka en halv gul lök och ca 2-3 vitlöksklyftor
Häll olja i kastrullens botten
Fräs löken och vitlöken, men inte så att de blir bruna (=brända)
Häll i passerade tomater (ca 2 burkar för 2 portioner)
Krydda med:
Grönsaksbuljong, svartpeppar, citronpeppar, timjan, basilika, curry och hackad färsk chili. (Ca 1/2 men det blir ganska starkt.)
Sen brukar jag tillsätta mjölk för att få bort den sura tomatsmaken. Men smaka av och bestäm själv. (Jag brukar ha ca 2 dl på 2 burkar.)

Sen låter du allting koka på låg värme så kryddorna blommar. Smaka av och tillsätt någon mer krydda om du tycker det behövs. Jag brukar servera med en klick gräddfil i och gurka vid sidan om. Men annars är ostmackor med gurka på to die for till. Men jag tänker på beachen, he he.

måndag 30 mars 2009

Mitt i allt elände måste man försöka le också. Här har ni Yoga på ryska.







/Suck my Russian.


Så till middag lagade jag tomatsoppa. Min absoluta favorit. Eller näe, kanske inte riktigt absoluta favorit men definitivt topp 3.


Betyg;
DDDD+


Det gick otroligt fort på City Akuten. Jag tror att det jobbar ganska många läkare där.

I vilket fall visade det sig vara en gammal hederlig bihålsinflammation som jag fick tusen tabletter för, samt smärtstillande. Kan vara så att det är den som orsakar denna olidliga smärta. Men vi får se. Nu äter jag lunch i form av yogurtglass.

Yeah, beachen om en vecka - här kommer jag och min medicin!




De klämde och kände och röntga och hämtade specialist efter specialist och kom fram till att de ska slipa några tänder på torsdag. Eftersom att jag här en sån enorm smärta i dagsläget ansåg hon att det var fysiskt omöjligt. (Jag fick bedövning när hon skulle klämma och ändå gjorde det så ont att jag skrek.) Nu skickade de mig till en Öron-näsa-hals läkare för de misstänker även bihålsinflammation. Jag här även fått pencelin och ännu mer Voltaren utskrivet...

Vet inte hur intressant ni tycker detta är. Men detta är vad jag här för mig. Och det finns mycke tid att döda här inne kan jag berätta för er, att bara komma fram till receptionen är det 35 nummer framför mig. Undrar hur lång väntan det är sen...



Nu står jag här på Dalagatan och väntar på min mamma. (Trodde ni verkligen jag skulle gå dit utan henne? Ha. Vilket skämt.)


Det gör tom ont att suga i sig drickfrukosten...


Dagens:



Önska mig lycka till nu!

Varför kommer olyckan aldrig själv? Alltid när något känns jobbigt så ska det alltid komma något mer. Min berömda tandvärk kom tillbaka igår, men var inte så farlig. Men under natten utvecklades den till hysterisk smärta. Och nu har jag legat vaken sen sex tiden. (För att informera er som inte hängt med så har jag haft ont i ca 3-4 tänder i den övre käken. Det har kommit och gått och jag har varit hos min tandläkaren för många gånger och hon har ingen aning om vad det kan bero på och nu senast fick jag en remiss till en käkspecialist men de hade inte tid förens 20 april.) Ska även påpeka att det inte är något hål och ingen visdoms tand. Men när jag vaknade med detta imorse så ringde jag upp dem och frågade om de inte kanske hade någon avbokad tid eller så. Och det hade de, den 6 april istället. Men ja, jag kommer nog gå under tills dess tänkte jag men tackade och la på.

Sen ringde hon upp 30 min senare och sa att de precis fick en avbokning till kl 10 IDAG. IDAG IDAG IDAG!!! Hon sa även att det händer verkligen aldrig, för de har sån lång väntetid. Jag tackade gud för hjälpen och nu sitter jag här och hoppas på att tiden ska gå snabbare.

Skulle inte ta något smärtstillande heller, vilket är väldigt logiskt men även väldigt jobbigt... Åh. Känns som om denna smärta alltid kommer när jag är stressad, nervös, ledsen, upprörd. Alltid då den lyckas leta sig fram.

Pip pip, gnäll gnäll. Förlåt. Tror ändå ingen orkade läsa hela denna text. Nu ska jag leta fram en Dagens åt er.

söndag 29 mars 2009

Kan inte sluta beröras av musik. Vissa låtar snubblar man bara över och de känns ända in i själen. Idag är det denna låt:


...mmm pussar av en man.




Sen åkte jag och Matte hem till Jeppe och Erik. Matte fick tok spö av Jeppe i PS. Sen skulle alla iväg på sina söndagsrutiner.

Jeppe, Erik och Johan till Inferno och spela CS. Matte på middag med familjen och jag likaså.

Ganska skönt ute idag förövrigt. Ingen bitande kyla.



Vad gör ni denna söndag? Jag äter en clubsandwich på Tures med Mathias. Häftig bild, visst?


''Cherry cherry boom boom.''

Dagens;


Jag tänkte på en sak. (Egentligen på tusen saker men detta är det viktigaste.) Varför lyssnar man aldrig på sina vänner? Det är så mycket lättare att bedöma situationen från sidan. När man ser på den. Och inte är i den. Men varför gör man inte det? Det får nog bli mitt nyårslöfte. Bättre sent än aldrig... Vännerna, är de som vet bäst. Ens eget omdöme försvinner oftast någonstans bland alla rosa moln.



Jag visste det. Det var för uppenbart. Bara för att jag hade en fantastisk kväll igår så var denna tvungen att vara hemsk. Men det är väl så världen slash livet fungerar. Plus, minus, noll. Är det inte så? Bara för att jag kände att livet inte kunde vara bättre så var det bara tvungen att blir jobbigt.


Äh. Tur att jag har mitt motto:

''Vad gör det om hundra år när allting kommer kring...?''





lördag 28 mars 2009


Jag behövde inte tjata för att släcka ner Laroy, Spybar och Lab. Vår driftchef messade igår och sa att alla kommer släcka ner. Ser ni hur fint de gjort utanför? Ser likadant ut utanför Sture och Hells.

Mys.



Ibland blir håret BRA. Men ibland blir det perfekt. Idag är en sån dag. Jag vet inte, jag kanske bara är så super lycklig just nu och därför allting känns så underbart men just idag är allt och alla helt fantastiska. (Förutom Johan som skällde på mig på riktigt.)


Åh. Jag har verkligen ingen som helst lust att stå och jobba idag. Jag vill stå uppe på V och svänga min lurviga med alla andra. Orättvist livet är ibland hörrni...

Fick precis en utskällning av Johan:
-''Jag har uppdaterat hela dagen, vaaaaaarför har du inte bloggat?''

Jo för att jag har varit trött. Jag gick ner och handlade en Bigmac och co. Slukade den med en tugga och sen satte jag på Titanic. Sen sov jag. Och sen vaknade jag. Och sen skällde du på mig. Och nu har jag bloggat två inlägg. Känns det bättre Johan? hä hä.

Ni ska få en Dagens också:

WHAT A NIGHT




Bilder från stureplan.se


Jag hade så himla roligt igår. Gick av lite tidigare och hann med en sväng på V. Gud vad V verkligen är roligt. Igår var det verkligen a night to remember. Om jag tänker tillbaka så ser jag mig själv ''hålla mig för magen, blunda och skratta''. Sån känsla var det på hela kvällen igår.

KUL KUL KUL.

Nu är jag såklart übertaggad för AW idag med men kommer säkert inte bli hälften så roligt... Kommer ju ha en timme mindre på mig! Ni har inte missat att man ska ställa om tiden inatt? En timme fram. Så alla 03-ställen har öppet som vanligt men alla 05-ställen kommer stänga en timme tidigare... Iallafall Stureplansgruppen.


ANNA DIN MOBIL LIGGER PÅ Puder! Men hon åker iväg kl 15 så du måste åka dit och hämta den! Kom in på fb för i helvete!

fredag 27 mars 2009

Nej alltså det här var så roligt. När Katrin tar fram piskan och drämmer till på Niclas Rahms käraste juveler skrattade jag så högt att jag blev lite rädd för mig själv. Ni måste se den här filmen. Otroligt underhållande!

Här är mina inköp från igår. Blev väldigt mycket rosa trosor känner jag nu när jag tittar på dem så här, men det är ju ändå sommar snart. Så då får man vara lite töntigt tjejig. Sen tog jag säkert tusen olika bilder på ACNE-skorna men de gör sig inte rättvisa på någon bild! För de är verkligen fantastiska. Jag älskar dem. Men de blev inte alls fina på bilderna. Det är svart mocka och två nitar på vardera sko. (Sen lilla grodan i bakgrunden köpte jag häromdagen när jag fotade med digitalkameran och skulle visa er... Hur söt är inte den?)









Ps 1. Dont mind mina uppvikta mjukisbyxor
Ps 2. Hur kan det fortfarande snöa? Jag förstår inte. Det är ju sol, men ingen värme. Det är dags nu. Det bara är det. Det är 17 grader i England. Nu borde det komma hit.

Men åh. Den passade inte. Samma form men den var för stor............................ Otur.

Åh snälla söta gully Freja har skickat en USB-sladd till mig. (Till digitalkameran, hon låg inne med två.) Gulligullgull va? Nu ska jag föra över bilderna jag lovade.

Förövrigt känns min dag pretty fucked up... Anna hade ärenden här på kungsholmen så jag gick upp kl 12 för att äta lunch med henne. Nu känner jag mig så trött... Jag vill nog inte riktigt somna om nu. Men jag orkar verkligen inte ta mig ut i staden och göra något heller eftersom att jag ska jobba inatt...

VILKA PROBLEM VA!

Ha.

Massa av mina killkompisar var ute igår. Min mobil ringde precis och jag spring fram till den:

''Privat nummer''

Jag känner en kall kår springa längst ryggen men tar ett djupt andetag och klickar på ''svara''.

Dasha: *tyst*

Privat nummer: *Harkel Harkel*

Dasha: *tyst*

Privat nummer: *Harkel* ... Eh, *harkel* Hallå?

Dasha: Ja, hallå...?

Privat nummer: Vad gör du?

Dasha: Vem är det?

Privat nummer: Men! Det är ju *****

Dasha: MEN VA! Vafan ringer du från hemligt nummer för?

Privat nummer: Va? Gör jag? Jag vet inte varför?

Dasha: Ha ha. MEN JAG VET!!! Vem fylleringde du inatt?

Privat nummer: He he

HAHAHAHHAHA. Vi har även uppdaterat bloggen samtidigt nu. Och skrivit nästan samma sak. Jag orkar inte. Detta är så roligt att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Måste genast ringa Anna.

Nej men hallå. Det är inte ofta jag uppdaterar vid den här tiden va! Ha! Tror ni att jag gick ut och precis kom hem från en bättre efterfest? Så skulle fallet kunnat vara. Men så är det inte. Faktum är att jag var så trött igår så jag slocknade så fort jag satte på filmen... Vilket var strax innan 23. Och vaknade till av ett sms runt 04.30. Sen dess har jag legat vaken... Skjutit tankar fram och tillbaka. Jag har legat fantiserat och skrattat lite för mig själv. Klockan går och någon timme senare får jag ett sms av Anna där hon skriver:

''Shit! Kan inte somna om! Ligger och tänker på *************** ''


Vilket var helt sjukt roligt. För det var just det som fick mig att inte kunna somna om. Det var telepati. Efter att vi skrattat i någon timme bestämmer vi oss för att försöka sova. Jag ligger och vrider mig tills jag sätter på Changeling igen. Den var så hemsk att jag fick blodsmak i mun och vart hungrig. Nu har jag ätit lite frukost och blev helt sänkt.

Så jag ska nog sova lite till. Ni tycker säkert att jag ska gå upp och fånga dagen nu va? Men faktum är att jag inte har några vänner som är vakna vid den här tiden på dygnet. PLUS att jag ska jobba inatt. Nej, ni får tycka att jag är en lat kossa. Men nu ska här sovas en timme, eller två.

torsdag 26 mars 2009


Nej vet ni vad. Jag kommer hoppa utgång ikväll. Jag är helt enkelt för trött. Och även fast jag sa till Matte i telefonen:

-Men är du säker? Tänk om jag dör imorn. Kommer jag ångra att jag inte gick ut idag!


Matte:
-Men det kommer du inte.




Vilket nog är sant. Sjukt om jag dör och detta blir mitt sista inlägg. Väldigt spooky.......

Äh. Nu är det Changeling och flingor.


Jag har ångrat mig angående den 'bästa kärlekslåten', ever. (Skrev för ett tag sen att det var Per Gessle - Tycker om när du tar på mig). Men det stämmer inte. Det här är den absolut mysigaste och finaste låt jag hört. Lyssna på texten, förstår ni hur mycket han avgudar henne?




''You look so good it hurts sometimes''


Alltså. Jag vet inte vart jag ska börja. Förstår inte hur denna dag bara kunnat rinna genom mina fingrar. (Lika som mina pengar, vad är det här fenomenet ''spara'' som alla tjatar om? Jag förstår inte. Kan någon vara så snäll och förklara för mig.) Jag vaknade av ett sms från Michaela som sa att vi skulle bakisäta och stämma av från igår. Jag gick ner och vi åt en tacotallrik.

Sen skulle vi bara gå förbi Acnebutiken på torsgatan <POFF> helt plötsligt kom jag ut med ett par skor och en stickad tröja rikare. Sen ringer en vän till henne och berättar att Hanky-Panky har utförsäljning. Så vi åker (såklart) till skeppargatan och ut därifrån kommer jag med trosor i regnbågens alla färger och två bh:ar. Sen mötte jag upp Anna och vi har fikat och planerat viktigheter. Nu är jag helt slut och ligger inne med beslutsångest. Ska jag gå ut ikväll eller ska jag titta på en film i sängen? Min kropp säger nej, MEN jag har ju nya skor och en ny outfit som jag hade tänkt visa upp ikväll...

Hm. Hm. Hm! What a day!


I taxin till spy;

Michaela Jag har inte druckit någon alkohol idag!

Dasha va?

Michaela bara shots!



Jo jag var på village innan. Nu WHITE baby.


Ja det blev Aw idag. Men det var ju så himla längesen sist!

onsdag 25 mars 2009


HÖRRNI! Bojan ska äntligen uppträda nästa vecka!!! VI MÅSTE GÅ NÄR SE! Erik? Jeppe? Johan?

Måste. Måste. Måste.


Mm... Skönt det är att powernapa... Mm... Tråkigt det är att piffa sig... Mm... Gott det är med rödvin... Mm... Mm... Mm...






Sen skulle vi äta på ett thaihak. Jeppe tyckte hans mat luktade get (jag tyckte toalett) så han åt inget. Som tur var fick jag världens portion så jag delade med mig.



Ibland kan jag komma på mig själv vara så rolig! Som idag, när jag kom ut ur duschen stod jag och tittade på min kropp i spegeln. Så tänkte jag med en väldigt nöjd min;

''Yeah, bantning ger verkligen resultat. Kanske ska unna mig en burgare till middag?''



Sen slog det mig.

Just det! Jag har ju bara bantat i ett dygn. Åt ju ändå både pannkakor och lösgodis i måndags. Hmmmm... Nu ska jag ut och gå med Jeppsson!

Vad viktiga vänner jag har. Jag har nu frågat nästan alla jag känner och alla har något för sig. Som ''jobb'', ''träna'', eller ''städa''. Jag går helt enkelt ut i solen (OBS. Inte vårsolen för det är inte vår bara för att det är sol. Det är 3 grader ute. Det är jätte kallt!) och promenerar själv.



Sjunger fortfarande på gårdagens Abba låt:

Honey honey, how you thrill me, ah-hah, honey honey
Honey honey, nearly kill me, ah-hah, honey honey
I'd heard about you before
I wanted to know some more
And now I know what they mean,
you're a love machine
Oh, you make me dizzy

Hallå vad är det här? Gillade ni inte mitt videoinlägg? Jag var ju hur nöjd som helst med det.












tisdag 24 mars 2009

Okej - Nu ska jag berätta en sak. Jag har gett mig fan på att twitter är något onödigt och tråkigt. Så jag har ärligt talat inte klickat in en enda gång på någons twitter sida i ren protest. Tills alldeles nyss.

Den absolut roligaste människan jag träffat i hela mitt liv har börjat twittra. Han är så rolig att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Läste precis hans senaste inlägg som lyder såhär:

''Om man är sugen på nått men ångrar sig, är man avsugen då?''

Här hittar ni Mille. ENJOY!




Fast åh andra sidan. Klart ni ska få en film.

  1. Solisarna åkte på bara för att jag ser så blek och sjuk ut.
  2. Boan åkte på i stundens hetta, ha överseende!
  3. Här är nya hörlurarna. Men jag har tänkt att blinga dem...


Åh. Hittade min digitalkamera, tog kort på allting i detaljer och tänkte göra en rolig film till er. Men nu hittar jag inte kamera sladden så kan inte överföra bilderna till datorn. What a bum. Förövrigt är sprayen skit. Är exakt lika täppt i nästan som jag var från början.

Om jag vore Dasha för ca 1 år sen, vart skulle jag lägga sladden då?


Jag på er och köpte 'saltvatten sprayen' från apoteket. Min första reaktion är att det känns som att få en kallsup ute på havet. Men vi får se. Jag återkommer med en djupare analys om ett tag. Nu ska jag leka handy-man och montera ihop det jag köpte igår!

Här får ni ett till bitterljuvt klipp på Chris Cocker:
(Jag kan inte sluta titta på honom. Vet inte vad det är. Men jag blir som fängslad vid honom...)



Just det, glömde publicera detta inlägg. Jag åt såklart frukost. Eller lunch som ni säkert kallar det för. Jag vet att det är lunch om man äter vid två tiden men det är lite roligt att irritera vissa. Jag vet hur de sträcker lite på sig och fräser "frukost? Kl två? Mummel mummel.."

Jag åt iallafall med Johan, Per Sköld och Hugo på Örtagården. Johan hade med sig en present till mig. Ett par hörlurar! Hur gulle är inte han?




Eftersom det var onyttigt igår kväll så blir det super bantning till frukost.

måndag 23 mars 2009


Eftersom att jag fortfarande är sjukt (fyndigt va? Hehe) förkyld så blev det en Hälsobooster till efterrätt.


1 hel citron
1 C-vitamin brustablett
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 glas apelsin juice


Nu ska min förkylning vara som bortblåst inom två dagar. Skulle ju vara något!


Jag lagade pannkakor! Här ser ni mig in action - när jag kastar dem i luften. Men vad som inte kom med på bilden var att jag precis tappade den i golvet, man ser en liten del av den på kanten av stekpannan...

Kanske inte blir en mästerkock av mig ändå! Ha!



Nu ska jag laga middag! Gissa vad?



Hej! Jag är lever jag har bara sprungit på stan och gjort massa ärenden idag. Träffade på mamma och köpte lite saker till lägenheten som ni får se på imorgon.

Sen var jag på Vivo och hittade dessa mjölkpaket. Det är mellanmjölk som de gjort om! Arla är med och "släcker ner". För på lördag mellan 20.30-21.30 ska hela världen släcka ljuset i en manifestation för klimatet.

Är ni med? Jag kommer vara på väg till jobbet då och ska försöka påverka dem. Vi får se.

Nu ska jag laga kul-middag! Puss!

söndag 22 mars 2009




Hur kan det snöa ute?

VA?


Va va va va.


Det var trist.

BOKAT!

BOKAT BOKAT BOKAT!!!

Den 8 april åker jag och Hibbo till ett varmare ställe.

BokatBokatBokatBokatBokatBokatBokatBokatBokatBokatBokatBokatBokatBokatBokatBokat!



Dagens fråga;

Någon som vet vart man kan äta pannkakor i Stockholm idag?

Ah. Ni vet hur en liten sak bara kan vara droppen som får bägaren att rinna över? Den lilla saken hände precis. När jag satt i taxin på väg hem så svängde han fel. Jag fräste till och han sa att han tyckte det var en bättre väg för det brukar gå så sakta längst kungsgatan vid den här tiden för det brukar vara så många taxibilar som står stilla där. Jag kände hur jag egentligen inte var det minst arg på honom men han åkte på det. Bara för att. När vi sen kom fram till mig var han så snäll och klev ur taxin och höll upp portdörren åt mig (jag bar på tre stora papperskassor plus min väska) och bara var allmänt go. När jag klev in i porten ångrade jag mig så himla mycket. För det var så onödigt av mig att bli irriterad på honom. Det är inte han jag är arg på. Jag har bara haft en tung vecka. En helvetes vecka på jobbet. Och privat (det orkar jag inte ens gå in på, men den privata vill jag bara stryka från mitt minne). PLUS PMS. Men stackars farbrorn som fick ta det... Ah... Nu har jag jätte dåligt samvete - han menade inget illa. Bara jag som betedde mig som en idiot... Så när jag kom hem gjorde jag te med honung sen rökte jag två ciggaretter efter varann. Jag har fortfarande slutat röka (på fyllan räknas det inte) men som slutet på den här veckan behövde jag dem. Nu börjar vi om. Nu är det nästan en ny vecka.


lördag 21 mars 2009




S N O R I S




Alla har väl sett Chris Cockers video ''LEAVE BRITNEY ALONE''. Men han försvann inte efter den. Han är fortfarande en psyhobitch som levererar. I detta klipp berättar han vad han sa till sin pojkväns mamma när hon sa att ''blod är tyckare än vatten'';
-''Men sperma är tjockare än blod''- Ha ha ha. Ni måste se videon.



Erik och Jeppe söker nytt läge. (Har ni någon lägenhet till övers så hör gärna av er. Minst en 2a. Hyra spelar inte så stor roll, de är stor stekare.)






Dasha

jag är nog också ganska sällskapsjuk

har ni hittat lgh föresten?

6:03pmErik

typ inte.. kanske en på kungsholmen :):)

close to yooou

fridhemsplan

6:04pmDasha

ojsh

det skulle vara så underbart

fatta vad kul vi skulle ha?

woo

6:04pmErik

;);)

6:04pmDasha

jag skulle tvinga er upp i vårsolen varje dag

6:04pmErik

gillar du seinfeld?

6:04pmDasha

skulle komma med nybryggt kaffe och väcka er

ni skulle inte ha något val. ni skulle hata mig men sen älska när ni väl kom upp

:):)

Ja jag gillar seinfeld, vadårå?

6:05pmErik

finns ett avsnitt när jerry erbjuder elaine en lägenhet i sitt hus, men ångrar sig grooovt när han kommer påa tt hon kan komma dit när som helst

6:05pmDasha

hahahahahahahahahhahahahhaa

hahahahahahahahaha

6:05pmErik

du skulle vara sån, komma och plinga på

:):)

6:05pmDasha

hahahahhaha

hahahahahaha

nej!!

hahahahaha

jag skulle alltid ringa innan

hahahahahahahaha

ha ha ha ha

6:06pmErik

haha

6:07pmErik

haha

kan bli kul :):)

typ om någon av oss har ngn tjej där så kommer du pigg och sprallig som du är

6:07pmDasha

så himla roligt.

6:07pmErik

HEJ UPP OCH HOPPA

hej, dasha heter jag, vad heter du?

ska du också med och äta lunch??

JAJAJA

hetsarn

6:08pmErik

hehe